About Raluca Hagiu

Raluca Hagiu_The Idealist

Sunt redactorul-șef al revistei Unica, iubesc jurnalismul și am creat blogul The Idealist pentru că îmi doresc să vă împărtășesc povești cu și despre oameni frumoși.

 

Am studiat Jurnalismul la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, și am început să lucrez în presa scrisă din anul al doilea de facultate, la revista “20 ani”. În 2002 scriam articole pentru revista Unica și doi ani mai târziu am lansat pe piață Bolero, o revistă pocket-size, cel mai vândut titlu din segmentul său mulți ani la rând. Din 2008 sunt redactorul-șef al revistei Unica, am o experiență de 11 ani în middle management și de 15 ani în presă.

 

Îmi place să cred că redactorul-șef este un dirijor. Asemeni dirjorului care asigură legătura specială dintre compoziție și public, redactorul-șef are grijă ca opera echipei sale să ajungă la cititori fără zgomot de fond, onest și armonios.

 

Atunci când nu mă ocup cu cele de mai sus sau nu scriu, mă implic cu plăcere în organizarea evenimentelor de succes ale publicației, pe care le și moderez: licitația caritabilă UnicArt, Atelierele de idei Unica și Unica Summer Bike Fiesta.

 

Cred că meseria de jurnalist este cea mai frumoasă din lume, am șansa să cunosc oameni minunați, să ajung în culisele celor mai importante evenimente din lume și să văd locuri inedite de peste mări și țări (probabil știți deja cât de mult îmi place să călătoresc 😊).

 

Am realizat interviuri cu oameni fascinanți, cei mai buni dintre cei buni în domeniul lor, deopotrivă femei și bărbați de succes, vedete din România sau internaționale precum: Shakira, Fergie, will.i.am, topmodelul Natalia Vodianova, Giuliana Rancic, Ryan Seacrest, Kelly Osbourne, exploratorul Jean-Michel Cousteau, Chad McQueen, fiul lui Steve McQueen, Emmanuelle Bercot, Marie-France Ionesco și alții.

 

Mi-a făcut plăcere să particip la show-uri importante de la Săptămâna Modei de la Paris, mai ales că   i-am întâlnit în culise pe Karl Lagerfeld, Valentino (chiar cu un sezon înainte să se retragă), Jean-Charles de Castelbajac, Rick Owens, Elie Saab și invitații lor de seamă, Lenny Kravitz, Dita von Teese sau Milla Jovovich, dar m-am bucurat să fiu invitată și la Săptămâna Modei de la Istanbul sau Copenhaga.

 

Anul acesta am fost pentru a doua oară jurnalist acreditat la Festivalul de Film de la Cannes, mi-a plăcut la nebunie agitația din redacția festivalului și m-am hrănit cu adrenalină de dimineața până seara.

 

Cred că într-o viață anterioară am fost pisică și m-a omorât curiozitatea 😊, curiozitatea e unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le poate primi la naștere un jurnalist, îmi pot asculta activ interlocutorul ore în șir și atunci când cunosc o persoană nouă, defect profesional, o iau la întrebări.

 

Pe scurt, sunt jurnalist, iubesc viața, iubesc ceea ce fac și sper să-i molipsesc și pe alții.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *